Здрасти, трябва да активираш JavaScript за да ползваш тази страница.

Please check your browser settings or contact your system administrator.

Bulgarians Abroad

Виртуалната БГ общност по света и у нас. Запознанства и полезна информация!

Alex G

Задружни ли са българите в чужбина?

V US ima dosta balgari, no mai niama pochti nikakava balgarska "obshtost." Imam chuvstvoto che drugi nacionalnosti mnogo poveche si obshtuvat i podkrepiat ... Chudia se kakva e prichinata ... Moje bi e lipsvala platformata za edna palnocenna komunikacia.
Celta na tazi web stranica e tochno takava. Dano e polezna za balgarite v US i da stane predpostavka za socialni kontakti i edin po-lesen i priaten jivot dalech ot BG!

Tags: socialen jivot, bulgaria, usa

Reply to This

Replies to This Discussion

Radvam se 4e ima hora kato teb tuk :) 4udq se zashto pove4eto ne mislqt taka?

Reply to This

Moeto mnenie po tozi vapros e,che da naistina takiva sa balgarite.A koq prichinata?!?Moje bi malko ili mnogo zavista ni prechi.Kolkoto i da e trudno da si priznaem,blagarite zavijdat mnogo edin na drug.Ako nqkoi postigne neshto poveche ot drugiq se zapochva sas zloba i ako sa bili t.nar.priqteli zapochva i otchujdenieto.Ne kazvam,che vsichki balgari sa takiva,no prizanaite,che ima dosta takiva,nali?Smqtam,che tova e edna ot prichinite,poradi koito ne sme zadrujni i nqmame tvardo sformirana obshtnost!Do skoro pisane:)

Reply to This

Za sajalenie ima takav moment ... Deto ima edna prikazka "Ne iskam na men da mi e dobre, a na saseda da mu e zle" ... :) Naistina shte e jalko tova da se okaje opredeliashta cherta na balgarite. Predi 15-20 godini mai ne beshe taka.

Reply to This

Съгласен съм с това, че не всички Българи са такива. Последните ми наблюдения показват даже, че се появяват все-повече приятни, интелигентни наши сънародници, които не се занимават с подобни глупости, а се стремят да общуват едни с други и да търсят нови приятели измежду земляците.
Струва ми се, че хората вече осъзнават колко е важно да сме сплотени и да имаме национална идентификация, особено в чужбина, където понякога се чувстваме изолирани.

Reply to This

Caterina kaza:

"Ima dosta bulgari okolo San Francisco. Az sam sreshtala niakoi ot tiah. Po niakakva prichina bulgarite okolo SF sa niakak zatvoreni ( tova e licno moe mnenie i se izviniavam ako ne e taka ). Az sam chlen na Bulgariano, group na bulgarite v San Diego i te organizirat mnogo sabirania. Nie tuk v Bay Area triabva da se opoznaem poveche"

Reply to This

Istoriata e sashtata v San Diego :) Niama chak tolkova sabirania i ima 2-3 grupi koito ne si obshtuvam mnogo mnogo ... Dano tazi stranica spomogne za tova. Sorry che se namesvam v razgovora :)

Reply to This

Caterina kaza:

"Sigurno ste prav. Ne znam kakvo ni e na nas bulgarite, no siakash se otbiagvame. Az rabotia v at&t i v nashia kolektiv ima 7-8 ruski evrei. Niamate predstava kak se pddarjat... Sashto kato biah v universiteta, imashe studenti ot Kitai, India, Francia , drugi strani. te postoianno biaha zaedno, organiziraha si klubove, pomagaha si.... Nie ne mojem taka. Nie sme razlichni. Siakash ni e strah edin ot drug. Ne znam zashto e tova. Vsashtnost moje da e samo personal experience i vaobshte da ne sam prava..."

Reply to This

InaP kaza:

"Deistvitelno trjbva da se opoznaem. Do kolkoto znam i tuk, podobno na San Diego ima grupi, kojto ne sa v prijatelski otnoshenija edni s drugi. Tova sa mi kazvali pone, az poznavam 2-3 bulgari, koeto ne koj znae kolko mnogo. No hste se radvam da se sreshtnem!"

Reply to This

Caterina kaza:

"Az sashto bih se radvala da se sreshtnem. Ina e prava kato kazva che vsichki kazvame che ima problem no nikoi nishto ne pravi. Vaprosa e otkade da se zapochne...I kak da napravim taka che da se chuvstvuvame komfortno kogato se sreshtnem...Az pone mislia che dosta ot bulgarite se strahuvat ot kluki i ot judjement ( kato naprimer kak izglejdash, kak si oblechen, na kakva vazrast si, kakvo ti e socialnoto polojenie tuk v usa i drugi takiva ) I dokato se trevojim kak shte ni oceniat ostanalite, propuskame vazmojnostta da vidim choveka/cite sreshtu sebe si. Moje i da sam malko chernogleda no sam go izpitvala na sobstven grab..."

Reply to This

Chestno kazano, tova koeto pishesh e rezultat ot neshto, koeto vseki edin balgarin jiveesht dostatachno dalgo izvan Bulgaria osuznava. I to ne e nito novo,nito smiatam, che bi moglo da se promeni. Moje bi tova e nazionalna cherta. Ne sum pesimist, no ne smiatam, che lipsata na platforma e prichina za lispata na komunikazia. Vseki balgarin zad graniza poznava mnoooogo bulgari zad graniza, no ogranichava kontakta si s malzina ot tiah.
Vupreki tova ideaiata za tozi site i motivite, koito stoiat zad neia sa pohvalni i si zaslujava da se opita! :))))

Reply to This

RSS

About Bulgarians Abroad

Alex G Alex G created this social network on Ning.

Create your own social network!

За ентусиястите на зимните спортове:
http://www.mytrailmap.com/

Photos

Loading…

Bulgarians Abroad brought to you by Alex G © 2010 Report an Issue | Feedback | Privacy | Terms of Service

Spread the word. Get your own Bulgarians Abroad badge